Çin Aile Ziyareti Q Tipi Vize

Çin Aile Ziyareti Q Tipi Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Q1 Tip Çin Akraba Ziyaret Vizesi için Gerekli Belgeler:

  • Pasaport : Başvuru tarihinden itibaren en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Not: Eski tip lacivert renkli pasaportlara vize verilmemektedir.
  • Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için sağ yan sütundaki Fotoğraf boyutları yazısına tıklayınız.
  • Banka Hesap Defteri: İçerisinde 5.000 TL veya karşılığı döviz bulunan, yeni işletilmiş banka hesap cüzdanının aslı veya kişinin bankadaki mevduatını gösteren, banka tarafından kaşelenip imzalanmış belge. (banka tarafından imza sirküleri eklenmiş olmalı)
  • Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun uçak bileti rezervasyonu
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Yazı ve fotoğrafların net olduğu renkli veya siyah beyaz fotokopi olmalıdır. Renkli tercih edilir.
  • Adli Sicil Kaydı: Kişinin adli sicil durumunu gösteren adli sicil kaydı. Ayrıca arşiv kaydı olup olmadığı da belirtilmelidir.
  • Akrabalık Bildirir Belgesi: Davet eden kişi ile aralarında 1. dereceden akrabalık ilişkisi olduğunu gösteren noter senedinin aslı ve fotokopisi
  • İşyeri Kanıt Belgesi: Çin’den sizi davet eden yakınınızın çalıştığı şirkete ait işyeri kanıt belgesi fotokopisi.
  • Davet Yazısı: Çin’den sizi davet eden kişinin kendi el yazısı ile davet etme sebebini, davet etmiş olduğu yakınının adını, soyadını, pasaport numarasını, ne kadar süre kalacağını ve kalacakları adresi açık bir şekilde belirttiği yazı.
  • ÖNEMLİ Eğer kişi daha önce Çin vatandaşı ise resmi davet yazısı getirmesi gerekmektedir.

Q1 Tip Çin Akraba Ziyaret Vizesi için Gerekli Belgeler:

  • Çin’de kısa süreli ikamet etmek isteyen Çin vatandaşı aile fertleri ve Çin’de daimi ikamet hakkına sahip yabancı uyruklu vatandaşların aile fertlerinin başvurularında verilen vize türüne Q tipi vize denir.
  • Pasaport : Başvurulan tarihten itibaren en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı.
  • Uyarı: Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  • Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kâğıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için sağ yan sutundaki Fotoraf Boyutları yazısını tıklayınız.
  • Banka Hesap Defteri: İçerisinde 5.000 TL veya karşılığı döviz bulunan, yeni işletilmiş banka hesap cüzdanının aslı veya kişinin bankadaki mevduatını gösteren, banka tarafından kaşelenip imzalanmış (banka tarafından imza sirküleri eklenmiş olmalı) belge.
  • Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun uçak bileti rezervasyonu
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
  • Adli Sicil Kaydı: Kişinin adli sicil durumunu gösteren belgedir. E devletten alınabilir. Kişinin adli sicil durumunu gösteren adli sicil kaydında ayrıca arşiv kaydı olup olmadığı da belirtilmelidir.
  • Akrabalık Bildirir Belgesi: Davet eden kişi ile aralarında 1. Dereceden akrabalık bağı olduğunu gösteren noter senedinin aslı ve fotokopisi
  • İşyeri Kanıt Belgesi: Çin’den sizi davet eden yakınınızın çalıştığı şirkete ait işyeri kanıt belgesi fotokopisi.
  • Davet Yazısı: Çin’den sizi davet eden kişinin kendi el yazısı ile davet etme sebebini, davet etmiş olduğu yakınının adını, soyadını, pasaport numarasını, ne kadar süre kalacağını ve kalacakları adresi açık bir şekilde belirttiği yazıdır.
  • ÖNEMLİ: Eğer kişi daha önce Çin vatandaşı ise resmi davet yazısı getirmesi gerekmektedir.