Çin Mürettabat Vizesi ( C vizesi)

Çin Mürettabat Vizesi ( C vizesi) :

  • Çin Mürettabat Vizesi; Çine ziyaret yapacak kişilerin kimlikleri, seyahat amaçlarına ve sahip oldukları pasaport tipine göre değişiklik göstermektedir.
  • Çin Mürettabat Vizesi ( C vizesi), Çin Halk Cumhuriyeti C vizesi için başvuruda bulunan tren taşımacılığı çalışanları, hava yolları uçuş görevlileri, gemi mürettebatı ile hava, deniz sektörü görevlileri ve bu kişilerin aileleri ve kara yolu taşımacılığı yapan araç sürücülerini kapsayan Çin Vizesi’ne denir.

Çİn C Vizesi İçin Gerekli Belgeler:

  • Pasaport : Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  • Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için yan sütundaki Fotoğraf boyutları yazısını tıklayınız.
  • Dilekçe: Şirkete ait antetli kağıda yazılmış dilekçe. Dilekçe örneği için yan sütundaki belgeyi tıklayınız.
  • Şirket Faaliyet Belgesi: Bağlı bulunduğunuz Ticaret – Sanayi – Esnaf vb. odalarından alacağınız, son 6 aya ait olan orijinal faaliyet belgesi
  • Vergi Levhası Fotokopisi: 2015 yılı onaylı olmalıdır.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Yazı ve fotoğrafların net olduğu renkli veya siyah beyaz fotokopi olmalıdır. Renkli daha tercih ediliyor.
  • Gemi Adamı Cüzdanı Aslı: C vizesi başvurusunda bulunacak kişi gemi personeli ise Gemi Adamı cüzdanının aslını sunması zorunludur.
  • Davet Mektubu: C vizesi başvurularında başvuranın, mevcut yabancı nakliye şirketi tarafından başvuran için teminat mektubu ya da Çin’den ilgili birimin davetiye aslını sunması gerekmektedir. Yazılması zorunlu olan * ile işaretlenen yerde seyahat amacının yazılması gerekmektedir (mesela gemiye katılacak vb. gibi).

Dikkat: Şirket son 6 ay içerisinde adres değişikliği yapmış ise adres değişikliğini gösteren Ticaret Sicil Gazetesini de sunmak gerekmektedir