Çin Çalışma Vizesi ( Z Vizesi )

Çin çalışma vizesi ; Çin’e yapacağınız çalışma amaçlı ziyaretler için başvurulması gereken vize tipidir. Çin başkonsolosluğu yada büyük elçiliği tarafından verilen çin çalışma vizesi başvurularınız da  Altın Turizm Vize Departmanı size her türlü desteği ve hizmeti vermektedir. Çin çalışma vizesi seyahat plan ve programınıza göre verilmekte ve en fazla iki girişli olarak uygulanmaktadır.

çin çalışma vize acentesi olan Altın Turizm vize departmanı, Çin başkonsolosluğu yada büyük elçiliği tarafından verilen turistik vize başvurularınızda  size her türlü desteği ve hizmeti vermektedir. Çin çalışma vizesi seyahat plan ve programınıza göre verilmekte ve en fazla iki girişli olarak uygulanmaktadır.

çin çalışma vizesi

Çin Çalışma Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport  : Çalışma maksatlı Çin vize başvurunuz tarihinin itibari ile en az 6 ay süresi olan ve iki adet boş vize sayfası olan çipli pasaportun aslı ile müracaat edilmektedir. Eski tip lacivert renkli pasaportlara artık vize verilmemektedir.
  • Fotoğraf :  2 Adet ön cepheden çekilmiş arka fonu beyaz, mat kağıda basılı, beyaz kıyafet bulunmayan ve gözlüksüz fotoğraf gereklidir. Fotoğrafın özellikleri için Çin vizesi fotoğraf ölçüleri sayfamızı inceleyiniz.
  • Banka Hesap Defteri : İçerisinde en az &5.000 TL veya karşılığı kadar döviz bulunan, yeni işletilmiş banka hesap cüzdanı aslı veya bankadaki mevduatı gösteren, banka tarafından kaşelenip imzalanmış belge. Ayrıca banka tarafından imza sirküleri eklenmelidir
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi :Renkli fotokopi tercih edilmelidir. Siyah /beyaz ise okunur, fotoğrafın net olduğu bir fotokopi olabilir.
  • Çalışma Vizesi Bildirim Formu : Yeşil davetiye olarak ta bilinen yetkilendirilen kurumdan vize bildirim formunun aslı . Örnek belge aşağıda verilmiştir.
  • Uzman Belgesi: Başvuru sahibine resmi makamlar tarafından verilen iş durumu bildirir izin belgesi veya uzmanlık belgesi
  • İş Yeri Kanıt Belgesi : Çalışacağınız iş yeri ile ilgili resmi makamlardan alınmış belgenin  aslı.örnek belgeyi inceleyiniz.
  • İkametgah Senedi: Çin çalışma vizesi başvurusunu yapacak kişinin oturduğu yeri gösteren resmi ikametgah belgesi.
  • Adli Sicil Kaydı : Resmi makamlardan alınmış adli sicil belgesi üzerinde sabıka kaydı yoktur ve arşiv kaydı yoktur ibaresi bulunmalıdır.

İndirebileceğiniz Başvuru Formları ve Dilekçeleri

Çin çalışma vizesi başvuru için gerekli olan formlar ve dilekçeler .pdf / Acrobat Reader formatında olup sağ tık ( farklı kaydet ) komutu ile bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine tıklayarak browserınızda inceleyebilirsiniz.

Belge Örnekleri

Çin çalışma vizesi başvurusu için gerekli olan ve özellikle sizi davet eden firma ve kişilerden gelmesi gereken belgelere bazı örnekleri  fotoğrafların üzerene tıkladıktan sonra açılacak pop-up ta kolayca ve daha büyük şekilde inceleyebilirsiniz.

Fotoğraf Örneği
çin vizesi fotoğraf ölçüleri
İş Lisans Örneği
çin firma lisans örneği
Çalışma Bildirim Örneği
Çin Çalışma Vizesi

Sık Sorulanlar

Çin çalışma vizesi ücreti , alacağınız vize tipine göre değişiklik göstermektedir. Çin Transit Vize ,Single  vize, Double Vize ve Multiple vize fiyatlarımızı ilgili sayfamızdan öğrenebilir yada müşteri hizmetlerimizi arayarak öğrenebilirsiniz.

Çin çalışma vizesi başvuru işlemleri  için tüm evrakların ve vize ücretinin tahsilinden itibaren yaklaşık 8- 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. İlk defa yurt dışına çıkacak yolcular için süre biraz daha uzayabilmektedir.