Çin Mürettabat Vizesi ( C Vizesi )

Çin mürettabat vizesi ;C tipi vize olarak ta bilinmektedir. , Ulaşım ve taşımacılık sektöründe görevli olup Çin Halk Cumhuriyetine yapılacak seferlere katılan Karayolu, Demiryolu, Havayolu ve Denizyolu çalışnalarına ve mürettabatlarına verilmektedir. Kısaca Kaptanlar ,gemi mürettabatları, şöförler ,pilotlar ve hosteslere verilen vizedir.

Çin İstanbul başkonsolosluğu yada Ankara büyükelçiliği tarafından verilen çin mürettabat vizesi başvurularınız esnasında Altın Turizm Vize Departmanı size her türlü desteği ve hizmeti verecektir.  Çin mürettabat vizesi seyahat plan ve programınıza göre verilmekte ve en fazla iki girişli olarak uygulanmaktadır.

20 yıllık tecrübesi ile yetkili çin mürettabat vize acentesi olan Altın Turizm , Çin başkonsolosluğu yada büyük elçiliği tarafından verilen aile ve yakın ziyareti vize başvurularınız da  size her türlü desteği ve hizmeti vermektedir.

çin mürettabat vizesi

Çin Mürettabat Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Pasaport : En az 6 ay süresi olan ve iki adet boş vize sayfası olan çipli pasaportun aslı gereklidir.. Eski tip lacivert pasaportlara vize alınamaz.
Fotoğraf: 2 adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için yandaki fotoğrafa tıklayınız.
Vize Başvuru Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe
Şirket Faaliyet Belgesi: Bağlı bulunduğunuz Ticaret – Sanayi – Esnaf vb. odalarından alacağınız, son 6 aya ait olan orjinal faaliyet belgesi
Vergi Levhası Fotokopisi: Bulunduğu yıl itabari ile onaylı yılı onaylı olmalıdır.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
Gemi Adamı Cüzdanı: Çin mürettabat vizesi – C vizesi başvurusunda bulunacak pasaport sahibinin Gemi Adamı cüzdanının aslını sunması zorunludur.( gemici ise)
Vize Davet Mektubu: C vizesi başvurularında başvuranın, mevcut yabancı nakliye şirketi tarafından başvuran için teminat mektubu ya da Çin’den ilgili birimin davetiye aslını sunması gerekmektedir.Yandaki davetiye örneğinde kırmızı * ile işaretlenen yerde seyahat amacının yazılması gerekmektedir (mesela gemiye katılacak vb. gibi

İndirebileceğiniz Başvuru Formları ve Dilekçeleri

Çin mürettabat vizesi başvurusu için gerekli olan formlar ve dilekçeler .pdf / Acrobat Reader formatında olup sağ tık ( farklı kaydet ) komutu ile bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine tıklayarak browserınızda inceleyebilirsiniz.

Belge Örnekleri

Çin mürettabat vizesi başvurusu için gerekli olan ve özellikle sizi davet eden firma ve kişilerden gelmesi gereken belgelere bazı örnekleri  fotoğrafların üzerene tıkladıktan sonra açılacak pop-up ta kolayca ve daha büyük şekilde inceleyebilirsiniz.

Fotoğraf Örneği
çin vizesi fotoğraf ölçüleri
İş Lisans Örneği
çin firma lisans örneği
Mürettabat Bildirim Örneği
Çin Mürettabat Vizesi

Sık Sorulanlar

Çin mürettabat vizesi ücreti , alacağınız vize tipine göre değişiklik göstermektedir. Çin Transit Vize ,Single  vize, Double Vize ve Multiple vize fiyatlarımızı ilgili sayfamızdan öğrenebilir yada müşteri hizmetlerimizi arayarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca mürettabat vizesi almak için önce çalışma vizeside almalısınız bu yüzden vize ücreti ve giderlerinde bunu hesap etmeniz gerekir.

Çin mürettabat vizesi başvuru işlemleri  için tüm evrakların ve vize ücretinin tahsilinden itibaren yaklaşık 8- 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. İlk defa yurt dışına çıkacak yolcular için süre biraz daha uzayabilmektedir.