Çin Öğrenci Vizesi ( X Seri Vizesi )

Çin öğrenci vizesi ; Çin’e yapacağınız eğitim amaçlı ziyaretler için başvurulması gereken vize tipidir. X1 ve X2 vizesi olarak 2 tipte çin öğrenci vize uygulaması mevcuttur.

Çin başkonsolosluğu yada büyük elçiliği tarafından verilen öğrenci vize başvurularınızda Çin vizesi acentası olan Altın Turizm Vize Departmanı size her türlü desteği ve hizmeti vermektedir. Çin öğrenci vizesi eğitiminizin süresine göre kısa yada uzun süreli olarak iki tipte verilmektedir.

turistik çin vizesi

Çin Örenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

X1 Vizesi Çin Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar aşağıda belirtilmiştir.

  • Pasaport : Öğrenim maksatlı vize başvurunuz tarihinin itibari ile en az 6 ay süresi olan  ve iki adet  boş vize sayfası olan çipli pasaportun aslı ile müracaat edilmektedir. Eski tip lacivert renkli pasaportlara artık çin öğrenci vizesi verilmemektedir.
  • Fotoğraf : 2 Adet  önden çekilmiş arka fonu beyaz, mat kağıda basılı, beyaz kıyafet bulunmayan ve gözlüksüz fotoğraf gereklidir. Fotoğrafın ölçü ve özellikleri için yandaki fotoğrafı inceleyiniz.
  • JW201 / JW202 Belgeleri Çin’e eğitim maksatlı  gidecek olan yabancı öğrenci için vize başvuru formu.
  • Okula Giriş Bildirim Formu Öğrenciyi kabul eden okulun yada eğitim kurumunun öğrencin adına göndermiş olduğu giriş bildirimi formunun aslı ve fotokopisi
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi Renkli fotokopi  tercih edilmelidir.  Siyah /beyaz ise okunur, fotoğrafın net olduğu fotokopi olabilir.
  • İkametgah Senedi Oturduğunuz  yeri gösteren resmi ikametgah senedinin aslı.
  • Sicil Kaydı  Adli sicil durumunu gösteren adli sicil kaydında, adli sicil kaydınız ve  arşiv kaydı olup olmadığı da mutlaka belirtilmelidir. İnternet ten üzerinden alınan elektronik adli sicil kayıtları kabul edilmemektedir., Adliyeden alınan orjinal kaşeli ve ıslak imzalı sicil kayıtları geçerlidir.
  • Banka Hesap Cüzdanı : Öğrencinin eğitim alacağı yıl başına ortalaması 2500 USD olan banka hesap cüzdanının aslı. Örneğin Eğitim süreniz 4 sene ise 10.000 USD veya karşılığı TL yada EURO hesabınızda bulunmalıdır.

İndirebileceğiniz Başvuru Formları ve Dilekçeleri

Çin öğrenci vize başvurusu için gerekli olan formlar ve dilekçeler .pdf / Acrobat Reader formatında olup sağ tık ( farklı kaydet ) komutu ile bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine tıklayarak browserınızda inceleyebilirsiniz.

Belge Örnekleri

Çin öğrenci vizesi başvurusu için gerekli olan ve özellikle sizi davet eden eğitim kurumu ve okullardan gelmesi gereken belgelere bazı örnekleri  fotoğrafların üzerene tıkladıktan sonra açılacak pop-up ta kolayca ve daha büyük şekilde inceleyebilirsiniz.

Fotoğraf Örneği
çin vizesi fotoğraf ölçüleri
JW201 / JW202 Belgesi
çin öğrenci vizesi jw201 belgesi
Okul Giriş Bildirimi
çin okulş giriş bildirim formu

Sık Sorulanlar

Çin öğrenci vizesi ücreti , alacağınız vize tipine göre değişiklik göstermektedir. Çin Transit Vize ,Single  vize, Double Vize ve Multiple vize fiyatlarımızı ilgili sayfamızdan öğrenebilir yada müşteri hizmetlerimizi arayarak öğrenebilirsiniz.

Turistik Öğrenci Vizesi , başvuru işlemleri tüm evrakların ve vize ücretinin tahsilinden itibaren yaklaşık 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. İlk defa yurt dışına çıkacak yolcular için süre biraz daha uzayabilmektedir.