Çin Ticari Vize ( M Vizesi )

Çin ticari vizesi ; Çin’e yapacağınız ticari amaçlı ziyaretler için başvurulması gereken vize tipi dir. Çin baş konsolosluğu yada büyükelçiliği tarafından verilen Çin ticari vize başvurularınız da Altın Turizm Vize Deparmanı size her türlü desteği ve hizmeti vermektedir. Fuar ziyaretleri, firmalarla ticari görüşmeler, ticari spor yarışları gibi konular ticari ziyaretler kapsamında değerlendirilir.

çin ticari vizesi

Çin Ticari Vizesi İçin Gerekli Belgeler

İşverenlerin Çin ticari vizesi almaları için gerekli belgeler.

  • Pasaport:  En az 6 ay geçerliliği bulunan ve en az 2 vize sayfası boş olan yeni tip pasaport. Eski tip pasaportlara ( lacivert renkli ) pasaportlara vize verilmemektedir. Pasaport yeni ise yada daha önceden hiçbir ülkenin gümrük kaşesi bulunmuyorsa  veya vizesi yok ise vize başvurusunun sonuçlanma süresi uzamaktadır. Bu yüzden var ise ülke giriş kaşesi bulunan olan eski pasaportunuzun aslını da vermeniz gereklidir.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi : Tercihen renkli , önlü arkalı çekilmiş , çok net olan nüfus fotokopisi .
  • Vesikalık Resim: 2 adet vesikalık resim . Çin vizesi fotoğraf ölçüleri ve kuralları sayfamızdan örneğini inceleyiniz.
  • Vize Bilgi formu:  Çin Vizesi bilgi formu Örneğini Aşağıda bulabilirsiniz
  • Dilekçe : Şirket antetli kağıdına yazılmış dilekçe. Örneğini Aşağıda bulabilirsiniz
  • Şirket Faaliyet Belgesi : Son 6 aya ait olan bağlı bulunduğunuz oda / odalardan alınmış faaliyet belgesinin aslı.
  • Vergi Levhası : Bulunduğunuz yıla ait güncel vergi levhası.
  • Firma Davet Mektubu : Sizi davet eden firmanın davet mektubu
  • Davet eden firmanın faaliyet belgesi : Belgenin aslı yada net olarak bilgisayar taraması .Davet Eden Firma Faaliyet belgesi üzerinde belirtilen kanuni temsilcisinin kimlik fotokopisi ile birlikte yollanmalıdır.
  • Sabıka Kaydı :E-Devlet üzerinden Sabıka Kaydı kopyası ( “sabıka kaydı yoktur” ibaresi altında “arşiv kaydı yoktur” ibaresi de yazmalı )
  • SGK Hizmet dökümü: E-Devlet üzerinden SGK Hizmet dökümü 4B-barkodlu olması gerekmektedir
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: E- Devlet üzerinden Tam Vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Şirket imza sirküleri : Firmanıza ait şirket imza sirküleri kopyası
  • Fatura Fotokopisi: Firmanızın Çin ile ticaret yaptığına dair kanıt niteliği taşıyan 10.000 USD üzerinde fatura fotokopisi veya dekont fotokopisi veya ticari sözleşmesi fotokopisi.
  • Banka Hesap Dökümü: Başvuru yapacak pasaport sahibine ya da çalıştığı şirkete ait en az 5.000 USD bakiyesi bulunan güncel son 30 günlük banka hesap dökümü.

ÖNEMLİ NOT 1 : Şirket son 6 ay içinde adres değiştirmiş ise bu değişikliği gösteren Ticaret Sicil Gazetesini de sunmak zorunludur.

ÖNEMLİ NOT 2: İran,Suriye,Irak,Afganistan,Pakistan ülkelerine giriş yapılması durumunda Çin İstanbul Başkonsolosluğu’na belirtilen ülkeye giriş sebebini açıklayan İngilizce dilekçe sunulması gerekmektedir.

Bir işyerinde çalışanların Çin ticari vizesi almaları için gerekli belgeler.

  • Pasaport:  En az 6 ay geçerliliği bulunan ve en az 2 vize sayfası boş olan yeni tip pasaport. Eski tip pasaportlara ( lacivert renkli ) pasaportlara vize verilmemektedir. Pasaport yeni ise yada daha önceden hiçbir ülkenin gümrük kaşesi bulunmuyorsa  veya vizesi yok ise vize başvurusunun sonuçlanma süresi uzamaktadır. Bu yüzden var ise ülke giriş kaşesi bulunan olan eski pasaportunuzun aslını da vermeniz gereklidir.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi : Tercihen renkli , önlü arkalı çekilmiş , çok net olan nüfus fotokopisi .
  • Vesikalık Resim: 2 adet vesikalık resim . Çin vizesi fotoğraf ölçüleri ve kuralları sayfamızdan örneğini inceleyiniz.
  • Vize Bilgi formu:  Çin Vizesi bilgi formu Örneğini Aşağıda bulabilirsiniz
  • Dilekçe : Şirket antetli kağıdına yazılmış dilekçe. Örneğini Aşağıda bulabilirsiniz
  • Şirket Faaliyet Belgesi : Son 6 aya ait olan bağlı bulunduğunuz oda / odalardan alınmış faaliyet belgesinin aslı.
  • Vergi Levhası : Bulunduğunuz yıla ait güncel vergi levhası.
  • Firma Davet Mektubu : Sizi davet eden firmanın davet mektubu
  • Davet eden firmanın faaliyet belgesi : Belgenin aslı yada net olarak bilgisayar taraması .Davet Eden Firma Faaliyet belgesi üzerinde belirtilen kanuni temsilcisinin kimlik fotokopisi ile birlikte yollanmalıdır.
  • Sabıka Kaydı :E-Devlet üzerinden Sabıka Kaydı kopyası ( “sabıka kaydı yoktur” ibaresi altında “arşiv kaydı yoktur” ibaresi de yazmalı )
  • SGK Hizmet dökümü: E-Devlet üzerinden SGK Hizmet dökümü 4A-barkodlu olması gerekmektedir
  • SSK İşe Giriş Bildirgesi :Üzerine çalıştığınız şirket tarafından “aslı gibidir” ibaresi ile kaşeli ve imzalı kopyası
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: E- Devlet üzerinden Tam Vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Şirket imza sirküleri : Çalıştığınız şirkete ait imza sirküleri kopyası.
  • Fatura Fotokopisi: Firmanızın Çin ile ticaret yaptığına dair kanıt niteliği taşıyan 10.000 USD üzerinde fatura fotokopisi veya dekont fotokopisi veya ticari sözleşmesi fotokopisi.
  • Banka Hesap Dökümü: Başvuru yapacak pasaport sahibine ya da çalıştığı şirkete ait en az 5.000 USD bakiyesi bulunan güncel son 30 günlük banka hesap dökümü.

ÖNEMLİ NOT 1 : Şirket son 6 ay içinde adres değiştirmiş ise bu değişikliği gösteren Ticaret Sicil Gazetesini de sunmak zorunludur.

ÖNEMLİ NOT 2: İran,Suriye,Irak,Afganistan,Pakistan ülkelerine giriş yapılması durumunda Çin İstanbul Başkonsolosluğu’na belirtilen ülkeye giriş sebebini açıklayan İngilizce dilekçe sunulması gerekmektedir.

İndirebileceğiniz Başvuru Formları ve Dilekçeleri

Çin ticari vize başvuru için gerekli olan formlar ve dilekçeler .pdf / Acrobat Reader formatında olup sağ tık ( farklı kaydet ) komutu ile bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine tıklayarak browserınızda inceleyebilirsiniz.

Belge Örnekleri

Çin ticari vizesi başvurusu için gerekli olan ve özellikle sizi davet eden firma ve kişilerden gelmesi gereken belgelere bazı örnekleri  fotoğrafların üzerene tıkladıktan sonra açılacak pop-up ta kolayca ve daha büyük şekilde inceleyebilirsiniz.

Fotoğraf Örneği
çin vizesi fotoğraf ölçüleri
Dilekçe Örneği
vize dilekçe örneği
Kimlik Örneği
çin kimlik belgesi örneği
İş Lisans Örneği
çin firma lisans örneği
Davetiye Örneği
çin ticari vizesi davetiye örneği
Davetiye Örneği 2
belediye onaylı vize davetiyesi

Sık Sorulanlar

Çin ticari vize ücreti , alacağınız vize tipine göre değişiklik göstermektedir. Çin Transit Vize ,Single  vize, Double Vize ve Multiple vize fiyatlarımızı ilgili sayfamızdan öğrenebilir yada müşteri hizmetlerimizi arayarak öğrenebilirsiniz.

Başvuru işlemleri tüm evrakların ve vize ücretinin tahsilinden itibaren yaklaşık 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. İlk defa yurt dışına çıkacak yolcular için süre biraz daha uzayabilmektedir.

Çin fuarlarına ziyaret amaçlı yada katılımcı olarak gidecek olan yolcuların ticari vize başvurusu yapmaları gereklidir. Fuar dönemlerinde ( bahar ayları ) konsoloslukta yoğunluk yaşandığı için erkenden başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. Altın Tur çin fuar programları ile seyahat edecekseniz zaten fuar departmanımız sizi zamanında yönlendirecektir.